Sakit bahagian pelvic

Hi mommies. Saya pregnant 33 weeks. Normal ke kalau lately ni dah masuk 5 hari saya start sakit sangat area pelvic, even kalau nak angkat kaki sikit naik atas time nak pakai panties pun terasa sakit sangat area vagina tu. Kalau nak berjalan pun terjengket jengket sikit sebab kalau jalan laju terasa sakit area bawah tu. Bukan sakit area perut tau, dia area keseluruhan otot di vagina kiri and kanan.

8 Balas

betoii sis sayaa pun kepala bby dah kt bawah jd saya start sakit dri 28w smpai laa sekarang , time tido nk alih badan ke kanan ke kri pling mencabar skit tuu tkbuleh bwak bincang . nk angkat kki pkai panties pakai seluar pun skit sis mmg kenaa dduk laa

1mo ago

samaaaa, dari 29 weeks sampai skrg 32 weeks masih lg terasa sakit tulang pelvis.

faham sakit tu mcm mna sbb sy dah hadap sakit pelvic tu dr preg 4bln lg,making hari makin sakit now dh 7bln pn mmg tmbh sakit,SIL suruh p berurut tp sy takut jadi apa2 kt baby,x apa la lg sikt lg nk bersalin,,

Sama saya start sakit dkt situ masa 32w sekarang 33w tanya doc masa checkup dia kata normal sbb baby nk membesar masuk laluan

normal sis...sy esok msok mgu ke 33 dh mula rasa skit dah..pinggang pun sama...

normal , sakit dia tak boleh bawak bincang 😂 takde solution sampai hari beranak

normal sis , saya pun sakit start dari 28w . sekarang dah 31w msih terasa skit lg

1mo ago

xda solution sis...sy ni dh ank 6 org pun still xdapat tahan bila smpai mggu2 nk melahir...skit ttp sma..buat squat dlm 10 kli mcm tu pun rasa tak larat jugak..sbb bhgian pinggang pun dh mula rasa skit jugak..

Normal sis, sy pn sama

normal