Help!!!!!! So confusing

Saya confuse sangat. K ceritanya camni tengahari tadi saya ada spotting. Semalam saya ada bersama suami. Then tadi terdetik nak check opk. Memang terang benderang. Persoalannya saya patut bersama suami lagi atau tak sebab saya ada baca kalau dah spotting elakkan bersama sebab takut ganggu proses penempelan. Macammana ehhhh #pleasehelp #pleasehelp #firstbaby #ingintahu

Help!!!!!! So confusing
8 Balas

OPK awk negative. spotting boleh jadi tanda awl utk period. penempelan berlaku hari ke 8-9 SELEPAS ovulasi,tu pun kalau ada sperm yg berjaya sampai. awk xtahu bila awk ovulasi,mcm mana awk boleh rasa tu proses penempelan? syarat OPK 1)mula test sehari lepas period betul2 stop 2)wajib test hari2 supaya tak miss track 3)wajib stop bila dah dapat double line TERANG or TEST LINE terang. 4) sex 3 hari sekali utk kualiti sperm yg elok,tak perlu tunggu opk +ve baru nak buat . 5)Tempoh menunggu berjaya or tak 2 minggu dari hari ovulasi. 6)lepas tu jika tak period boleh buat UPT pulak.

Opk tu masih negatif sis. Kalau sis tak pregnant, spotting tu tanda nak period. Kalau boleh dah spotting tu stop dulu bersama suami takut period pulak kan. Sis kalau nak ttc guna opk, sis kena rajin buat tiap2 hari start lepas period. Boleh beli opk strip kat shopee murah je 1 strip dalam 30sen macamtu. Boleh beli banyak2 and check tiap hari. 😊

Maaf sis, opk awak negatif, test line pudar. Opk sis buat sampai negatif atau tak? Kalau tak buat opk sampai jumpe negatif, tak leh nak kena DPO berapa skrg ni. Kalau dah dapat negatif opk, boleh stop bersama dari DPO 7-10 utk fasa penempalan. UPT bila DPO 11@12 waktu subuh

Maaf sis. Saya macam keliru. Awak check untuk hari subur kan? Bukan untuk pregnant kan?

sperm boleh tahan 3-5 hari awak. jadi kalau xBD dh pon xpe

11mo ago

Xsilap sy sperm akan tahan dlm tubuh wanita selama 3 hari je.. tu pun kalau sperm yg kuat..

Tp opk tu masi negative tu sis..

Maybe sis dh nak period tu

negatif lg tu