Hi , kandungan 25w dan skrg saya berpuasa. Kdg2 tendangan tu berkurang pula. Apa perlu saya buat?

Saya buntu ni...

4 Balas

sy bru lepas check up then doc tnye sy puasa x sy jawab xpuasa...doc pesan 2L air kene mnum shari utk elak air ketuban kurang...tdi mse check up pon tggu doc dkt 2jam kepala sy da sakit2 bila turun bawah nk g beli makanan perut senak dan mengeras...baru 2jam sy x makan n mnum da mcm2 rse tp alhamdulillah xd ape2...so xya la puasa...mmg berat nk ganti sbulan puasa tp bg sy peluang gndung ni xsemua org dapat...pedulikn klu ad org nk ckp kite lembik ke ape pregnant xleh puasa...bg sy sy nk baby sht je...baby akn kurg gerak klu kte xmkn...mcm mne nk gerak klu xd nutrien dr si ibu..ibunye sbuk nk puasa...sy mkn lmbt pon bby lmbt nk gerak...mkn pon nk kne on time

macam saya.. sy bagitahu nurse kat kk, dia tak sarankan puasa sebab salah satunya hb sy low.. and baby ada masa dia kurang gerak.. jadi tak disarankan berpuasa.. apapun minta pendapat dekat nurse or doctor..

jangan paksakan puasa islam itu indah ada pengecualian untuk ibu yg mngandung...esok boleh ganti...kita rasa ok je tp taj tau baby kat dalam larat tak puasa mcam saya gerak baby kurang saya buka puasa

Klau rsa tendangan bby kurang lbih baik jgn puasa..