tendangan baby

hai ada x dlm ni y obesiti berat sampai 100kg dan dh selamat bersalin . sy skrg 27w kandungan . kdg2 sy rasa tendangan tu sehari 5 kali , kuat jugak . tp xda lah sampai perut bergerak faktor kulit dan lemak tebal . nanti mcm mana tu ya nk kira kt buku pink 10 tendangan tu 😅 . ank pertama ni .. scan hari tu anggaran berat baby 1.1kg .. share lah ibu2 🥰

3 Balas

Nurse kk sy ajar nak kira gerakan baby tu tak perlu pon sampai perut bergerak. Bila terasa baby bergerak banyak kali dalam satu masa tu dikira 1 gerakan. Juga bila baby tendang kuat pon dikira 1 gerakan. Macam tu je..

sy berat 103kg 28week... nti awk dpt rase tendangan baby... kuat. 😅

cube try mengiring. mesti ada rasa.

1y ago

haah betul tu saya tidur mengiring letak tangan kat perut tu terasa kaki dia tendang