Tak makan pil asid folic

Saya buat buku tepat 3 bulan pregnant . Doktor tak bagi ubat asid folic ( kecik2 tuh ) tapi dia bagi pil zincofer sahaja . So , disebabkan saya baru baca pentingnya makan asid folic 3 bulan pertama , saya berasa takut dan risau akan perkembangan anak saya . Sekarang , saya patut makan asid folic ataupun stay dengan ubat yang doktor bagi ? Tolong bantu saya 😭

Tak makan pil asid folic
77 Balas

Pil tu semua dah lengkap sis dengan Acid Folic. Saya oke ja makan. Tiada alahan.

Sy mkn nie seminggu lebih pening xhilang2 Last2 g klinik tukar ubat bru hilang pening

Saya baru nak makan vitamin lepas 4 bulan mengandung 😣 saya pun risau juga

zincofer dh lengkap dgn vit yg d perlukan ... de stgah org dkter Kan bg ibret....

dalam zincofer ni complex ada semua vit termasuk asid folic.. so no worries 🤗

Mkn juga ubat doc bagi , acid folic boleh beli di pharmacy atau watson guardian

saya tk bleh mn zincofer ny ,masuk ja 3 bln tk bleh mkn tp doc bg ubt lain ...

dlm zincofer ada asid folic juga sis .. boleh baca belakang ubt tu ada tulis..

Dlm ubat ni ada asid folic..mkn je yg ni..klu tk boleh masuk bru bgtau doc..

saya pun sama mkn ubt yng ni juga.baby dh berkurangn gerak .risau saya kt bby