bila boleh bersama balik

saya bru gugur seminggu lepas. Kandungan saya baru 5w ?. Bleeding non stop. Tapi apa kan daya. Allah tahu yg terbaik buat kita. Saya kena pantang 2 minggu. Dr kata tk perlu cuci pun. Agak2 brp lma saya boleh bersama dgn suami balik? #1stbabygugur #ttc2ndbaby

9 Balas

Sy keguguran msa 9 weeks. Sy kena cuci @ dnc sbab baby xkeluar. Sy berpantang selagi kluar darah nifas sy pantang bersama suami. Sy keluar darah nifas hampir 3 minggu lps 3 minggu sambung darah period. Pantang selama 3 bln. Selama berpantang sy berurut. 2 kli berurut bru bdn rasa sihat sikit. Lps tu sy ttc. Syukur skrng sy pregnant blik. Nasihat sy,bgi badan btl2 sihat. Period kembali normal. Sekurang-kurangnya pantang 3 bln bru sis ttc. Tpi terpulang kepada rezeki. Setiap org berlainan.

Sy pon pnh gugur, baby 2month kot..x cuci jgk.. Sy pantang 2mggu je..sy bersama ngn suami hri 14 tu... Tp sy rancang 3bulan jgk tanpa pil... Rancang sndri.. Lepas 8bulan gugur bru preg.. Klu x berani jgn pakse, lain org lain kesan die.. Sy pon ikut cik google

sy gugur bulan 3 tahun nie 9w . Doc klinik bgi ubat perancang untk 3 bulan alhamdulillah skrng 10w da. Perancanag tu untk rehatkan rahim biar btul2 sihat dlu. Dlm tempoh 3 bulan jaga kesihatan,pemakanan n berurut.

sy pun gugur hari tu. doc sarankan pantang 2 mggu, dgn suami pun sama. tp kalau nak ttc, jarakkan at least 3 bulan selepas gugur. bagi la rahim tu betul2 sihat baru try sungguh2 ya

sy ggur bulan 12 hritu...then mmg pntang n berurut cm org brsalin sbb sy gugur dh dkt 10w..sbulan jgk la sy pantang utk brsama suami...Alhamdulillah skrg dh mngndung 11w...

oh yg tu sy xpsti..sbb sy xpnh alaminya...xpe sy try up status sis ni ea..hrp jika ada yg berpengalamn blh share ttg ni dgn sis..jg dri bebaik ea..😉

Saya pantang bersama 3 bulan selepas gugur 8 minggu.. lepas tu alhamdulillah lekat. baby saya dah usia 6 bulan sekarang.

Saya pn mcm awak.. Pntang 2 minggu.. Pastu lepas sebulan...bersama ngn suami..Lekat...skg baby da 3 bulan..

Sis bleeding mcm period ye? Hbs pntg ttc je sis... Mmg usaha nk anak kn... Folic acid jgn stop