6week pregnant

Saya bru dapat tahu pregnant lepas test upt positif. Saya start amalkan asid folic hari2. Nak tanya selain acid folic apa lagi yg kena amalkan di awal kehamilan? Sbb sekarang macam tak lalu tengok nasi n selalu rasa mual. Normal ke? #firstbaby #bantusharing

1 Balas

Normal. Elok makan asid folik setiap hari. Selain tu puan amalkan pemakanan sihat dan baik; diet suku2 separuh. Tak blh nak makan nasi tukarkan kepada sumber karbohidrat yg lain; roti whole meal, kentang dll.