cara nak bg luka epi sembuh cpt

Hi, saya bru bersalin 5 hari, sy bersalin normal with epi. Anak di nicu. So sy mmg terpaksa banyak bergerak. Hri ke 4 sy rasa pedih dkt luka sy tgk cermin nmpk mcm ad kuning dkt kulit tmpat jahit n busuk dkt pad sy agak nanah tp jahitan masih okay.. Sy xde demam dan luka rasa mcm bisa bukan sakit sampai x leh duduk lgsung, boleh ke share apa ptut sy bt sbb sy mmg x sempat ke klinik sbb nk stay dlm nicu

2 Balas

Sy masa haru ke 7 kot nurse mai melawat dkt rumah. Dia ckp jahitan sy dah renggang. Sbb sy pun memang byk jalan.. Huhu.. Then sy pi. Klinik, doc bagi ubat cuci luka n krim. Hari ke 15 nurse mai melawat, dia ckp luka okay. Kt hospital nurse xde check ke sis?

5y ago

Huhu. Mintak husband tlg belikan ubat kuning kt farmasi. Sis try basuh guna tu dulu smntara nk check kt klinik

Awk pergi klinik kjap,sbb sy rsa awk punya benang maybe tertetas ckit n Luka terbka @ kna jngkitan..dorg akn bg ubt antibiotic KT awk.

5y ago

Sy tgk jahitan masih elok kemas cume ad kuning2.. Xtau cmne nk g klinik sbb duduk nicu skrg stay in.. Rumah dlm 25km dr spital. Kalau dkt spital dkt mana nk refer pasal luka ni. Nk tanya nurse dkt nicu malu nya😢