Nak tanya je jangan kecam ok

saya bru bersalin 27/10 anak mula2 kene bgi susu badan kan boleh ke kalau masuk dlm botol sbb puting rse pedih

3 Balas

kalau puting rase pedih check balik cara lekapan. kalau lekapan tak betul akan rase sakit. puan beli cream beepanthen kat farmasi. kalau bagi botol² awal dlm pantang peluang anak nak nipple confius tu tinggi. selamat berpantang puan. jgn stress² okay.

boleh je tp kalau bniat nak bfeed better awl2 ni cari nipple cream utk krgkan sakit n pedih atau nipple shield. sy sbb penat sakit blkg ajar botol awl2 lepas tu anak taknak breastfeed. sedih la jugak

4y ago

if tak boleh duduk lama, boleh cuba posisi menyusu mengiring atau bersandar. makesure belakang bdn tu kne ada support. posisi menyusu : https://www.romper.com/p/5-breastfeeding-positions-for-women-with-back-problems-266829 boleh dapatkan nasihat yg lagi pakar la ye puan. if takdir anak dah memang tolak untuk breastfeed takpela puan try yang terbaik untuk next baby. semoga dipermudahkan segalanya ye.

baru2 mmg puting akan rasa pedih skit..boleh je masuk dlm botol sementara nak bagi puting tu ok balik