Susu Formula

Saya bf anak + formula dutchbaby tapi formula sehari dalam 2 kali je sbb dia takpernah minum habis kalau botol. Saya tambah formula sbb nurse sarankan untuk tambah berat badan dia. Masa sebulan checkup berat dia hanya 2.6kg. Tapi lepas seminggu try formula, dia mcm meneran sedikit tiap kali nak berak, tapi najis dia masih warna mustard + ada biji2 putih. Ada kah saya perlu tukar susu? Atau benda tu normal? (Susu badan saya ada cuma mungkin nurse ckp susu saya cair jadi berat baby naik tak cantik)

1 Balas

susu bdn ada 2 jenis sis. foremilk dgn hindmilk. foremilk susu cair yg keluar antara 10 ke 15minit tu. hindmilk susu pekat yg keluar lepas foremilk habis. so makesure bagi bby susu lebih dri 15minit.