Tumpah darah

Saya bersalin secara caeser dan harini adalah hari ke 34. Darah nifas saya telah berhenti pada ahad lalu tetapi pada hari isnin ia kembali banyak dan berwarna merah terang sehingga hari ini. Adakah ia normal?

5 Balas

sma dgn sya sis...sya pun brsalin czer... kluar coklat2 then stop dua hari, lpas tu mcm sis kluar darah bnyak mcm period kena tkar pad kerap..merah terang lagi tu...sya tkuf jga tumpah darah...nurse ckap normal..kemungkinan haid..sya risau juga..hahaha

normal puan..kdg2 dia ada..kekdg xde.kang ingt dh xde..just lendir je kluar..lepas tu ada balik...esp bila kita byk berjln n gerak dia akan turun ... biasa pling lm darah nifas 60 hari..rasanya ia masih ketegori darah nifas 😉✌

period kot. sy pun hari tu dlm 21 hari camtu dah berenti drh nifas. 2 hari lepas tu tiba2 keluar drh merah terang. cemas jugak dibuatnya. igtkan bentan ke ape. tp dlm seminggu pastu dah stop. period rupanya.

Normal

normal