Darah nifas

Harini 37 hari masih berpantang dan menyusu. 2minggu lepas keluar darah sikit kadang ada kadang tak ada. Minggu lepas keluar darah merah terang selalu tukar panty liner tapi tak penuh pun. 3hari lagi nak habis darah nifas patutnya darah sikit warna koko kuning tapi masih ada lagi keluar darah merah terang. Agak2 bila nak habis darah merah terang sampai ke kuning? Atau darah tak berhenti keluar sebab tak bertungku? sedangkan saya dah bertungku hari2 tapi minggu lepas berhenti bertungku sebab darah sikit. Kalau darah nonstop keluar lebih dari hari terakhir darah nifas macam mana pulak. Kena jumpa doktor ke tak? #newmom #firstmom #worriedmomhere #bantujawab #bantusharing #help

4 Balas

max darah nifas sampai 60 hari. so by today awak baru 37 hari is it? kadang darah nifas memang gitu. saya pun haritu after bersalin darah on off. sebulan lebih jugak baru betul betul clear. if after 60 hari still berdarah, refer doc. selagi belum 60 hari normal. ada orang darah nifasnya habis lambat.

darah nifas max 60hari. tp if in between tu darah ade stop 14hari then the next day keluar darah tu dikira period. mcm sye sendiri dlu nk dkt 50hari bru btul2 kering nifas. tu pun on off ade n takdek ade. if darah still xbenti after 60hari tu dikira istihadah, darah penyakit. blh jmpa doktor.

Keturunan sy jenis kalau darah nifas tu 60 hari mmg smp hari ke 60 tu datang. sikit ke banyak mmg dia dtg. lps habis tu, terus cycle period mcm biasa pulak..

nifas max 60 hari,. lps dari ni klu masih ada darah keluar sila jumpa dktr.