Maaf kalau soalan ni mengarut .

saya bersalin 25/10 aritu , sekarang dah abis pantang 44hari . bby pon dah 1bulan 20hari . masalah sekarang suami ajak bersama tp saya takut jadi macam trauma dgn sakit bersalin , sakit jahit tu 🥴 walaupon jahit tak banyak waktu bersalin aritu tp masih teringat dlm kepala otak ni sakit induce , sakit kena jahit semua . 😭 ada tak mommy yg macam saya ni ? ke saya sorang yg terlebih pikie ...

2 Balas

Maaf sy mcm emo pulak bila baca. Sbb teringat sakit lepas bsalin tu. Sepatutnya suami kena kesian lah dekat isteri, perlu faham isteri. Walaupun mgkin dah tak rasa sakit, tp luka kt dalam kita xtahu. Sbb tu adanya pantang bersama suami 100 hari. Supaya kita dpt btul2 sembuh luar dalam. Walau dh 100 hari pun still lg akan rasa ngilu2 waktu bersama. Ni kan pulak bru sebulan lebih. Tp terserah puan, puan lebih tahu badan puan mcm mana. Lelaki tahu nak sedap je, yg menanggungnya? ☺️

suami yg memahami akn faham keadaan isteri. tu saja. ada sbb knp adanya pantang suami 100 hari tu. u wont recover too fast.. slow talk dgn suami.