Kenangan bersalin

Saje nak share pengalaman bersalin anak kedua saya sebab tiba tiba rasa nak tergelak sorang sorang 😂. Sy bersalin bulan 2 haritu. Bersalin normal tanpa koyak tanpa jahit. Masa dalam labour room masa tengah meneran tu sy rasa sy dah takboleh teran dah. Sy asyik cakap kat Dr takboleh Dr dah tak boleh (macam lah ada pilihan lain selain meneran kan 🤣). Dr pun duk jawab awak boleh, dah betul dah tu pandai teran. Sy teran teran tetap rasa takboleh. Sy : Dr tak boleh ke gunting aje. Dr gunting jelah Dr. Dr : Ha boleh boleh. Sy pun sambung teran sebab ingatkan Dr dah guntingkan. Terus keluar baby sy. Dah settle semua barulah teringat sakit kena jahit tu. Sy tanya Dr, banyak ke Dr nak kena jahit 😆. Dr jawab manade kena jahit. Ni okay dah ni Terus rasa macam wahh yeke ni tak koyak. Hahah. Bila teringat balik rasa kelakar mesti Dr Dr ngan nurse yg tolong sy bersalin tu pelik masa sy mintak kena gunting 🤣

2 Balas

Ank frst pn x gunting ke?

4w ago

eh kena. anak 1st kena gunting. masa bersalin anak 1st dulu trauma konon taknak beranak dah. hahah. anak kedua alhamdulillah mudah pulak keluar

Sweet memory