Nifas atau haid

Saya berpangtang hari ke 36 harini. Hari ke 30 nifas stop. Hari ke 33 dia datang balik sikit. Hari ke 34 pun sama. Tapi sikit2 je. Saya 1st time bersalin. Czer pulak tu. Nak tanya saya masih nifas atau itu da kira period ya? Tapi secoet2 sangat. N takda period cramp

2 Balas

maximum drh nifas 60 hari. klau darah berhnti 24 jam dan lebih dri 15 hari. hri ke 16 bru dikira haid. klu dia dtg skejap2 gitu dikira nifas lagi, wlaupun dia brhnti ckup 24 jam tapi dia tak suci lebih dri 15 hri lgi .. andaikata kluar coklat2 smpai hri ke 60.. hri ke 61 tu, mandi wajib, cuci2 ape smua pkai pantiliner dn solat mcm biase. ..

tak silap kalau nak tau period ke tak tunggu 2week, kalau sblm ni dikira nifas lagi.