Nifas atau Haid

Nak tanya pengalaman ibu czer. Saya fully ep mom n czer. Harini hari ke 64. Normal ke masa nifas darah on off keluar? Then masa hari ke 60 da takda. 62 dia datang balik n terasa macam period cramp tapi sekejap2 n sokit sangat rasa. Kalau sebelum bersalin dulu period cramp saya sangat sakit n darah sangat banyak hari 1-3. Tapi ini sikit je n tak sakit sangat. Saya confuse rupa beza darah haid atau istihadah Boleh ke saya assume tu haid tapi sebab perubahan hormon period saya da tak sakit sangat?

1 Balas

kalau lebih 60 hari tu kira istihadah sis. haid kena selang dgn 15hari suci