Adakah saya boleh mengandung ?

Saya berkhawin dgn suami tahun lalu yg lepas , pd 29/12/2019 . Untuk bulan 12 , sy start period 22/12 & last period 28/12 . Untuk bulan January , sy start period 22/01/20 & last period 28/12 . And utk bulan February . Period sy belum dtg lagi .. sampai skrg dh masuk bulan Mac 3/3 , period belum dtg lagi..So sy try la pregnantcy test .. Pregnantcy test menyatakan sya belum mengandung krn hanya ada 1 Garis merah shj .. So adakah sya boleh mengandung ?

7 Balas

Kawal berat badan , makan makanan seimbang, rest cukup², buat senaman . In sha allah ada rezeki.. btw klo lewat period tk semestinya pregnant. Bila test upt. Boleh buat awal pg. If pregnant urine pekat masa ni.akan naik garisan samar or double line terus..if tk period upt -ve..Kkadang hormon lari . Possible nk lekat pon ada. Bnyakkan doa . Moga ada rezeki bulan ni.. aamiin.

Period okay masa anak dara tak pernah miss. Bila kawin terus macam on off. Kejap period lepastu tak period. Pastu period balik. Dia mcm ni sis, hormon tu. Saya masa anak dara period teratur sgt. Even stress ke pperiod no problem. Bila kawin, terus period jadi huru hara. Lepas setahun kawin baru ada rezeki. Hehe sabar ya. Kdg2 hormon tu..

Cuba try lg sekali, awal2 pg.. 1st urine bgn pg, time urine tgh pekat.. Kalau betul pregnant, awal2 tu mmg lmbt skit detect kecuali 1st urine waktu pg.. Sbb beta hcg dlm bdn masih rendah.. Kalau tak pregnant mungkin masalah hormone kot, selalu lps kawin kadang2 hormone tak betul..

Same la tarikh perkahwinan Kita.. Insha Allah Ada rezeki Tu sis..doa banyak2 nanti check sekali lagi awal pagi bangun tidur kencing yg pertama

Kalau lama sangat tak period sampai 3 ke 4 bulan lebih baik pergi check sebab pernah ada kes x period sebab cyst

Sis pergi je klinik untuk buat scan.. InsyaAllah.. Doctor boleh tengok condition dlm perut

Perubahan hormon lepas berkahwin