saya berkerja swasta kalau nanti dah start checkup dekat KK boleh ke dapat kan MC da

saya berkerja swasta susah untuk apply cuti, nanti kalau saya dah mula check up di KK, di klinik KK blh ke dapat kan MC kalau waktu menunggu lama??

1 Balas

kena ingat mc yg company allocate hanya bila awk xsihat sahaja, bukan utk checkup. kalau checkup kk, mmg tak ada mc cuma awk blh minta timeslip yg mengesahkan awk dtg klinik pd hari tu. usually HR takada masalah utk approve cuti checkup kk. klu awk takut gaji kena potong, cuba schedule checkup sesi ptg (call kk). so pagi awk masuk kerja, lps lunch terus pergi checkup. skurang2nya gaji xbyk potong.

10mo ago

2pm. tapi utk checkup biasa. klu minum air gula kk buat pagi sahaja.