Breast pump

Saya beli breast pump paaaling murah jenama shopee hehe. Yg real bubee tu. Tapi tiap kali pump sakitnya ya ampun. Saya ingat mungkin size tak sesuai dgn saya so saya beli insert. Dah pakai insert amik size ikut google pun still sakit. Adakah masalah breast pump tu? Kalau ye saya nak beli yg pricey sikit. Kalau bukan masalah breastpump apa solusinya ye? Btw insert tu saya dah try semua size n still sakit.

2 Balas

1) sebelom awak beli insert awak dh ukur size nipple awal dulu x? ke awak main beli je insert tu 2) awak pump guna high level terus ke? selalu awak pump berapa lama utk 1 sesi ya

10mo ago

1) Yes dah ukur. Ikut google saya sepatutnya pakai size 24mm. Tapi size breast pump tu mmg dah 24mm. Saya try beli 21mm mmg tak sesuai n sakit jugak. 2) sekarang 5 min. Tu pun dah sakit sangat nak cepat2 habiskan. Dapat susu pun setitik dua je.

guna level 1 and guna mode lain still sakit?

10mo ago

Saya try guna level 1 susu tak keluar 😂