Kebesaran size perut

Saya baru wk 29 2 days , ramai yg kata perut tidak kelihatan besar , tetapi doc scan baby membesar ikot minggu yang tepat . Sy jadi serba salah

38 Balas

sama sis.. sy dh 30 minggu... tapi perut mmng x nampak... orng tengok mcm 4-5 bulan mcm tu je..tapi bila scan berat baby semua ok..... janji bbay mmbsr ikut minggu dn berat cantik... tu je sis.. perut besar pun salah.. x nampak perut pun salah.. mulut manusia mmng gituu sis🤣

Ha'a jangan risau sangat pasal perut kita yg org tak nampak. Yang penting baby kat dalam berkembang sihat mengikut minggunya. Saya pun sama mcm sis. Jgn risau k. Semoga dipermudahkan urusan semua ibu2 mengandung dan sentiasa diberi kesihatan yang baik buat ibu dan anak.

Normal tu puan, sbb memang ada yg baby menyorok dlm perut tu, dia tak timbul sgt 🥰 abaikan jelah mulut org, yg penting doc dah scan dan baby sihat sempurna 👍🏻 mcm sy pula baru hamil 2bulan, tp perut dah kedepan 😅 segan pula sbb org ingat dah hamil 4-5bulan

samaa sis , sy pun perut tak nampak 😂 sama minggu dgn sis , org tegur sy kenapa makin gemuk adala 🥲 pastu sedih jugak bila perut tak besar kalau kita nak beratur / naik kenderaan awam ke takde org nak bagi priority sbb nmpk kita gemuk je 😂😂😂😂😂

Hi sis perut kecik ni satu kelebihan taw, nt dlm pantang kita xyah diet kaw2, and kemungkinan kita boleh pakai baju seluar lama yg lawa2 tu sgt tinggi, perut kecik ke besar tak jd hal, yg penting baby kt dalam sihat sis, +ve thinking ye sis 😘

Bagi sy best je perut tk besar sgt, senang bt kje, tido apa semua.. pedulikan apa org kata.. sy pun mcm tu jgk sblum ni.. mula² tu risau perut kecik tp bila scan baby ok je tkde mslh pape.. Skli bila keluar haaa 3.5kg 🤣

sis, sy pun sama. colleagues duk ckp and siap compare perut dorg lagi besar kalau da masuk trimester 3 tapi alang² tu sy jawab balik, alhamdulillah senang nak tutup baby bump and aurat so no big deal lah. hahahahhahaha

takpe sis.. saya 33weeks pun org ckp perut mcm x pregnant... tapi bby ok je... sya lagi suka org tak nampak bby bump kita sbb selesa sikit.. plus senang nk cari baju yg nk cover perut kecik kita ni 🤣🤣😁😁

x pe sis.yg pnting baby sihat kt dlm tu n bby mmbsr ikut minggu.sye da 33w pun perut x bsr😂 mngkn sbb ank first tu yg perut kecik.so,x usah pikir ape org ckp yg pnting baby sihat kt dlm perut kite 🥰

aaaa sama lah kita awak! saya 28weeks tadi scan baby 1.2kg Dr kata baby membesar ikut umur dia. Tapi perut kecik comel je, takpelah asal baby sihat kan awak😅 moga dipermudahkan urusan kita semua