prgnant boleh makan panadol ke?

saya baru tahu saya prgnant hari ni, saya demam dh 5hari, 2hari lepas saya mkn 2x panadol (dlm 4biji la)mkn panadol pastu mnum air 100plus,bahaya tak ye untuk kandungn? ikut kn kandung sy skrg 7weeks, 1mggu yg lepas saya ada test upt tapi negatif,hari test postif,tu yg tak sangka demam sebab prgnant..

7 Balas

ms pregnant xleh minum air berkarbonat puan...mcm panadol pun blh makan paracetamol aka pcm yg kk atau hsptl keluarkan shj.. selain dr tu xblh..mg dpmudahkan segalanya...aamiin..

1y ago

tu la kn, saya pn tengah risau skrg, sbb tak sngka demam sbb prgnant, harap2 kandungn tak ada masalah,terkilan juga rasa nye sbb test upt mggu lepas ngatif, demam mggu ni terus ambk pandol dan 100plus mcm biase,doakn kdngn sy selamat🥺