Makan Panadol

Saya nak tanya boleh tak preggy mom mkn ubat panadol sbb demam dgn sakit kepala. Ada effect pd baby tak kalau mkn panadol?

2 Balas

Minggu lepas saya pon demam jugak dan selsema..saya terus pegi klinik..doctor cakap,boleh mkn panadol tp bukan panadol actifast atau lain2..panadol yg biasa shj boleh..better pegi klinik je sis kalau makin melarat

4y ago

Kalau pegi klinik dpt ubat demam klinik pun rasa takut je nak mkn tp bdn dah tak larat sgt dgn sakit kepala demam dgn muntah je. Okay saya ikut nasihat sis. Thanks tauuu❤

Sis gi klinik dulu ye.. Sebab ada maximum dosage jgk utk pregnant mummy .. Sis mandi kerap sikit n letak tuala basah kt kepala.. Folic acid jgn skip.. Minum air masak banyak2.. Jgn bagi demam sampai melarat 😘

4y ago

Tu laa ikutkan kalau boleh taknak mkn ubat selain yg nurse kat kkia bg tp tak tahan betul rasa bdn ni. Apapun terima kasih banyak sis atas nasihat😘