Puasa awal trimester

Saya baru pregnant dalam 6w mcm tu...Alhamdulillah dah nak masuk 4 hari saya berpuasa, tapi saya ada 1 masalah..sepanjang waktu puasa saya asyik sakit kepala & rasa mcm ada angin dalam badan bermula dari pagi hingga ke waktu berbuka...tapi bila dah berbuka, saya okey sahaja...situasi ni buat saya rasa risau dengan kandungan saya...ada x moms mcm saya...

26 Balas

Kalau memudaratkan kandungan dan kesihatan, tak perlu puasa sis. Nnti ganti

7mo ago

baik puan 😊

6w xdigalakkan puase sis.. baby perlukan byk nutrition utk membesar

7mo ago

betul tu puan, cuma tu laa saya ada terbaca kalau xde alahan teruk & penyakit yang berisiko kita boleh puasa...sebab tu saya cuba puasa...tapi bila puasa mcm ni pulak jadinye 😅

Btul...klu boleh xyah pose dulu...

Assalamualaikum saya Sik xda datang bulan

7mo ago

puan boleh cuba cek air kencing...waktu sesuai cek pada waktu pagi selepas kita bangun tidur.. waktu tu hormon ibu mngandung lebih tinggi....mana tau ada rezeki puan 😊

Maaf bertanya..ada masalah hb low x?

6mo ago

tak pasti puan sebab saya belum checkup..kenapa ye?

💪