Cecair dari faraj

Saya baru pregnant 22 weeks. Normal ke ada cecair keluar dari faraj? Tekstur dia cair sahaja.. And ada kesan tak kalau kita tak makan semua ubat yg DR bagi? Boleh makan durian tak? Saya tak GDM tak kena minum air gula. Tq yg membantu..

3 Balas

Kalau cecair mcm air, tiada bau, itu air ketuban. Segera jumpa doktor utk pemeriksaan. Ya, ada kesan sampingan. Puan dan kandungan akan kekurangan keperluan nutrien yg mengakibatkan komplikasi risiko kehamilan. Boleh makan durian setakat 2 ke 3 ulas tengok ketebalan isi durian, jika puan tiada penyakit buah pinggang dan kadar gula dlm darah puan terkawal dgn baik.

saya ada gdm. tp mkn durian. sejenis degil. tp lps mkn 2 jam terus cek gula. terkejut jugak sb x tinggi sgt. 4.5 je

takut krputihan gbs... or ketuban