Sesak nafas sejak preg

Saya baru preg 5week sejak2 ni saya kerap mengalami sesak nafas . Kdg nk tdur pun rsa x ckup nafas , Normal ke ?

7 Balas

sya rasa normal sis..sbb sya pun mcm tu... mula2 sya panik dan kena anxiety..tpi, sya cool kan diri dan tenang ingat Allah... dan bila sesak nafas dtg sya dah dpt control..selalu nya bila penat dan prut senak atau tmpt sjuk akan buat x ckup nafas..

Sis kalau boleh jaga pemakanan ya.. Rajinkan buat green juice.. Lagi 1,mgkin sis tak cukup pengambilan protein. Usahakan ke arah tu ya..

Attck panic .. Normal sis. Duduk cari posisi yg sesuai then tarik nafas .. And relex .. Jgn panic nnt makin trasa nafas tu pendek

Normal ms mula pregnant..tdo tgi kn bntal sikit..n pstikan bilik pengudaraan baik..jgn duk tmpt trttup sgt

Saya pun sama nak masuk 6 week, mcm byk angin rasanya

Terima kasih semua

nrml