penting ke buku pink

Saya baru pertama kali mengandung dekat malaysia saya tak thu sebab saya orang Indonesia

16 Balas

Saya pun bukan rakyat malaysia. Saya rakyat brunei yg tgl dekat labuan. Tapi kerna tunggu process jaminan. Lama sgt.. Byrn nya pun smpai rm1500.tp saya belum bwt buku pink. Kandungan sya sudh masuk 6 bulan. Trasa takot pula tk sempat bwt sebab lama tunggu process jaminan dri imigresin labuan

sangat2 penting , buku pink umpama identiti for baby , nanti bila awk bersalin diorang akan refer everything pasal kesihatan ibu & anak daripada dalam tu , in case awak ada history kesihatan apa2 nanti diorang dah tau nak buat apa untuk selamatkan ibu dan baby

ye memang penting sis..sebab doktor dan nurse boleh tulis apa2 di dalam buku tentang keadaan kesihatan sis dan baby.. buku nya itu jangan di hilang kena jaga baik2 ya..

Sangat penting sis,,,kt indonesia pun semua wajib buat buku pink juga,,,

kalau awak bersalin kat malaysia buku pink tu penting

penting..sila buat buku pink di klinik kerajaan

Of coz buku pink tu penting..ibarat nyawa tu

4y ago

mse tau pregnant smpai dah 6 bln. x de prgi klinik ke???

sgt penting sis..

Sngt² pnting sis☺

4y ago

penting buat bku ni.. ntah nak bersalin sini atau Indonesia pun kne buat.. sbb nnti mse pgi untuk check keadaan baby guna buku tu.. sy pun org Indonesia... kalau dah 6 bulan bole je... tpi tkut nurse membebel 🤣🤣

Penting sngt