Ganti puasa

Saya baru nak ganti puasa (selalu last minit). Masalahnya, skrg saya in 2nd trimester 22weeks. Dan masih ada muntah2, nak pengsan etc. Macam mana ya kalau tak sempat nak ganti puasa? Kalau ganti qada’ double jela ya tahun depan? Dan bayar fidyah? Adakah saya mcm dikira sengaja lewat2kan ganti? Sepatutnya kan dah boleh ganti lepas raya haritu huhu. Tp saya 1st trim n 2nd trim mcm tak larat nak ganti. Skrg ni pun rasa mcm nak pengsan walaupun work from home.. sahur dah pun td pagi.. Bantu saya ibu2 mak2 mami2 hehe

2 Balas

Jika xlarat jgn pksa dri sis😅✌islam tu kn mudah... Byr fidyah dan gnti puasa jika mmpu....tp xprlu doublekn nye.😅