Boleh minum coffee ?

Saya baru masuk trimester kedua. Sejak tau mengandung terus stop ambik kopi. Tk kesah lah apa jenis kopi, mmg saya elakkan. Hb saya pon tkde masalah sepanjang mengandung. Tapi harini, tetiba teringin nak minum coffee caramel latte. Agak agak boleh tk ?

12 Balas

sy minum je. cuma berpada2 je awak. ibu hamil dn menyusu boleh minum kafein tapi jgn lebih dr 150mg-300mg sehari. bersamaan 3cwn kecik. kafien ni bukan kopi saja. milo dgn tea pon dlm kategori kafien jugak awak☺️