berurut

Saya baru lepas pantang anak kedua 100 hari lebih kurang, umur sudah 41 tahun, dua2 czer, anak sulung 10 tahun dan yang kedua 3 bulan 15 hari ,saya nak dengar pengalaman ibu2 di sini jika ada tak lepas bersalin "langsung tak berurut dan makan jamu"... Apakah kesan jika langsung tak berurut...wajib kah berurut...dan jika tidak berurut apakah yang perlu di buat untuk pulihkan kesihatan ?

1 Balas

Kebiasaanya perlu berurut , untuk betulkan urat urat dan tulang sepanjang kehamilan yang lalu . Jika tidak berurut mungkin alami sakit tulang belakang atau kekerapan lenguh tulang lain turut berlaku . Berdasarkan pengalaman makcik saya , bersalin anak bongsu ketika umurnya 40tahun dan tidak berurut sekarang tulang belakangnya tidak normal memandangkan beliau juga czer . Epidural injection memberi kesan yang berpanjangan , adalah lebih baik pergi berurut dan amalkan makan jamu agar badan lebih sihat dan segar . Badan nak diguna pakai dalam tempoh yang lama , sayangi badan .