Sekadar meluah perasaan.

Saya baru lepas bersalin, anak saya tidur kaki nya suka bersilang. Doctor kata sbb posisi di dalam rahim kaki dia macam tu. Masa hari pertama balik rumah, nenek kepada suami tarik kaki anak saya bagi lurus sampai anak saya menangis, siap mintak tali untuk ikatkan kaki anak saya. Harini pulak anak saya tengah menyusu, masa menyusu dia silang kaki, nenek kpd suami saya cakap “ ikat kaki dia, cacat kemudian hari, kalau nenek ada pandai nenek buat” saya rasa terkilan sangat.

3 Balas

faham sgt perasaan tu. kita bru lepas bersalin. hormon bru nk stabil, emosi terumbang ambing. mari pulak manusia2 tkde common sense main cakap lepas depan kita ni. mmg laa trigger. sabar bnyak2 ya pn. kalau perlu, tk payah laa berpantang keliling org mcm tu. sakit hati je. bkn makin sihat, makin sakit plk nnti.

orang tua memang mcmtu, sy pulak ada masalah darah tinggi. Nenek sy ckp sy ni mcm mcm masalah tak mcm mak saya. Nasib baik mak saudara sy back up sy. Solution nya sy jauhkan diri je dari orang2 yang suka komen mcm2.

😢😢😢 tabah ya sis.