Blighted Ovum

Saya baru keguguran 17/7/2022. Sekarang dah 4 minggu 4 hari lepas keguguran sebab kandungan saya blighted ovum. Nak tanya siapa yang pernah blighted ovum jugak? Lepastu dpt pregnant secara normal ke? Risau kalau berulang lagi😔

1 Balas

sy alami blighted ovum bulan 1/22 lepas. last kiraan 11w tp kantung berhenti membesar 8w. kantung keluar sendiri. alhamdulillah skrg dh pregnant semula 13w. baby pun sihat☺️

2y ago

InshaAllah yg terbaik Allah beri. Awal² bila tau +ve 2nd pregnancy ni mmg jujur sy ckp, sy trauma + takut selagi tak scan. takut perkara sama ulang lagi (kantung kosong). Suami main peranan bg semangat positif. Sy pun usaha fikir positif je setiap masa☺️