Mintak tips early pregnancy

Hi saya baru je upt +ve. Saya nak tanya kalau early pregnancy, apa saya perlu berjaga2 utk baby dan diri? Nak elakkan drpd sebarang kemungkinan? Any tips pls? First time mommy here. Saya dah scan dr tapi masih awal. Dr suruh dtg selepas 2 minggu utk repeat scan. Sementara tu apa saya perlu buat utk jaga kandungan. #ingintahu #seriusnanya #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

1) mkn mknn bkhasiat.. folic acid jgn lpe 2) elakkn junk food, air gas.. segala petua yg org ckp jgn mkn/bahaya.. awak bley cbe elakkn.. since nie pun pregnancy pertama awak, kte pun x tw ape yg bley ape yg x bley.. 3) jgn buat keje berat & yg bley wat awak tlalu penat 4) elakkn bsama suami

12mo ago

Terima kasih banyak2 yee