kata2 semangat

Saya baru disahkan keguguran semalam 12week. Janin turun sendiri di rumah dan terus ke hosp. Ini adalah kandungan kedua saya setelah kandungan 1st pun gugur 9week pada feb lalu. Saya rasa down sgt.. Tlg bagi saya kata2 semangat ?

34 Balas

Salam takziah dear..anggap la Allah bg ujian tu sbb dia nk awak lg ingat kt dia.. lepas ni kalau awak dikurniakn rezeki anak lg, awak kena byk rehat, x mau stress dan kena lbh berhati2 lg.. awak beruntung sbb anak syurga awak Ada di Sana dan depa sentiasa doakn awak nk tunggu awak..x mau sedih2..

5y ago

It's ok dear...tu nama bukan rezeki Kita lg..Allah dia nk bg ujian lg.. Lepas ni Cuba buat pemeriksaan utk nk kuatkn Rahim..Kita boleh berusaha lg..jgn risau dear, ramai yg memberi semangat kt awak n awak x keseorangan..Teruskn berdoa Dan usaha... 😘😘😘💪💪💪

Bersabar byk2 sis, sya pun tahun lepas mcm sis jgk usia kandungan 11 mggu, sya gugur. anak kedua jgk waktu tu..mmg sedih..xpa sis, percaturan Allah adalah yg terbaik..mgkin Allah nk bg yg lebih baik di depan..sya doakan sis kuat..in sha Allah, akan ada rezeki sis di masa hadapan..aminn

stay strong sis,sy prnah jgk alami nasib yg sama,mula² mmg sedeh sbb hrap baby to lahir dgn selamat tp Allah lebih tahu ape yg trbaik ntok kite...sy pon dlu sama jgk,kata² semngat dri husband n fmly yg bt kuat,stay positif k.:^)

takziah dr sy..Brsabar sis,ank2 syurga awk sdang bermain2 di tmn2 syurga n mnnti kehadiran awk disana..Allah xkn uji hambaNYA yg mlampaui bts kmmpuan dia..Inn Shaa Allah,rzeki Allah xprnh slh masa..Yakin dgn DIA..mngadu pd DIA

5y ago

Terima kasih sis 😔

Semoga sis terus tabah n kuat... Setiap manusia berlainan ujian..Mungkin ad rezki lain akn tiba..ad hikmah dsetiap ujian..mungkin lps ni Allah bg ank kembar trs... Perancangan Allah itu hebat n terbaik

Stay strong sis.. Sy pun 2x gugur baru lekat balik. Skrg dh 21w. Sentiasa berfikiran baik dgn allah. Sbb dia tahu apa yg trbaik utk hambanya. Jgn risau... Allah akn ganti yg lebih baik

5y ago

Sis kena pergi klinik... Pergi cek. Jaga diri jgn buat kerja berat2 lg

Sabar ..ada hikmah ..start amk folic appeton ..rncng hamil smula lpas 3 bulan dri smlm 😁 ni pnglamn saya yg gugur 2 kali brturut 2018 n 2019 😁 kini tnggu raya nk brsalin 😁

Sy pun sma mcm sis tapi alhamdulillah suami family bg sokongan..now tgh pregnant 28w dah..bnyakkn berdoa..Allah uji sbb nak bg y terbaik untk sis and suami..bnyak berdoa k sis..

Semoga ada rezeki sis lg selepas ni.bersabarlah...in sha allah ada yg lebih baik menanti.sy pun pernah alami keguguran,down gak sekejap.pastu Allah ganti balik, alhamdulillah...

Allah sebaik2 perancsng..fikir positif.jgn negatif.maybe Allah nk gntikn dgn yg lbh baik atau da rzeki kembar ke..Kira xthu,hanya Allah Thu yg terbaik buat Kita.sabar ye sis