Dilema Wanita Hamil

Saya baru dapat tahu saya hamil 5 minggu anak pertama. Saya baru sahaja berhenti kerja sebelum hamil kerana bercadang ingin mencari tempat yang lebih baik. Sekarang keadaan saya sudah tidak aktif dan sering kepenatan. saya juga tinggal berseorangan di rumah. Suami saya sibuk dengan kerja dan selalu pulang lewat. Keadaan ini membuat saya bertambah stress kerana saya tiada teman di rumah dan tidak juga ingin keluar mencari aktiviti disebabkan berasa penat dan lesu. Namun sekarang saya dalam dilema samada ingin mencari kerja semula atau terus berehat dirumah sehingga bersalin. Sekadar ingin luahkan perasaan di sini. Terima kasih kepada yang sudi mendengar. 😊

2 Balas

Better awak rehat dahulu secukupnye sampai bersalin. Lgpun kalau nk cr keje skarang, most company x kn ambik risiko ambik preggy woman as their staff. Awak rehat, just enjoy ur pregnancy journey, bersalin, abis pantang baru la fikir nk cari keje semula. N yeah, kalau awak stress duduk rumah, boleh buat apa2 yg buat awak happy, boleh buat gardening, baca buku berkaitan pregnancy ke, byk la awak boleh buat bila kt rumah nir. X kn nk tgg husband balik baru awak happy kn. Find ur own happiness. All the best awak.

tk silap sy . mne² company tk ambil wanita pregnant bekerja . sy dulu asal apply je kne reject sbb pregnant 🥲 redha jela

2y ago

betul tuu . bersyukur sgt² kalau dpt . walaupun pregnant awal² 1 ke 2 bulan ,pn kene reject . apelah naseb ..