Hai ibu2 semua

Saya baru cek upt hari ni n result positif pregnant. Tp 3 hari lepas saya ada minum air berkarbonat 100 plus. Memang tak sangka langsung saya pregnant sbb sebelum ni pun period pernah lewat. Adakah kesan buruk pada bayi saya? Ikut kiraan last period, kandungan saya berusia dalam 5 minggu.

2 Balas

selagi xde spotting/bleeding ataupon sakit perut terlampau, inn shaa allah kandungan awak baik2 sahaja. lagipon awak masa awak minum awak xtau yg awak pregnant kn. bukan je awak suka2 nk minum☺️ kalau nk pergi scan sekarang nnt buat awak panik je kalau doctor mention belom nmpk pape lg. kalau nk nmpk kantung scan masa usia kandungan awak 6@7w. nak nampak baby dn heartbeat klip2 boleh scan masa usia kandungan awak 8@9w dn keatas. kalau mmg tengah mkn asid folid then continue makan. if belom pernah mkn asid folid then g farmasi beli asid folid dan start consume sehingga la awak buka buku pink

11mo ago

Alhamdulillah. Baik terima kasih puan atas penjelasan. Sangat bermanfaat 😘 Ye saya teruskan je makan asid folik dan makan makanan berkhasiat sepanjang kandungan.

Start makan asid folic, minum susu dan makan makanan yg baik untuk kandungan. Inshaallah takde apa apa. Saya masa awal pregnant pun pernah terlupa tengah pregnant terminum air coke mcd satu cawan. Nasib baik baby kuat, alhamdulillah sekarang dah 37week.

11mo ago

Alhamdulillah. Baik terima kasih puan atas penjelasan 😍