Scan pregnancy.

Saya baru buat pregnancy test semalam.. And ada double line terang.. Lepas saya install app ni, tunjuk kandungan saya baru masuk week 5.. Memang kena tunggu week 8 baru pergi clinic scan ke atau boleh je pergi clinic sekarang untuk double confirm sama ada saya betul betul pregnant atau tak? Terima kasih..

Scan pregnancy.
12 Balas

Hai sis, tahniah pregnant. Dah boleh pergi klinik kerajaan untuk doktor sahkan kehamilan. Nanti doktor suruh isi buku kesihatan wanita. Kemudian doktor suruh pergi Klinik Kesihatan Ibu dan Anak untuk dapatkan tarikh appointment buka buku pink. Saya pergi cek UPT pun masa 5w6d.

3y ago

Ha'a, sebulan lewat period hormon HCG dh cukup utk UPT test milik klinik kesan kehamilan kita. Tambahan double line sendiri terang. If cek pagi/ptg/mlm/anytime kita tetap dpt result +ve. Sama-sama.

Wahh. Tahniah. Saya pon dah lewat dalam 5 hari. Tapi tak brani nk check lagi. Takot jadi macam bulan lepas. Prioud tiba2 lambat 9 hari, sedangkan sblm ni ok je 😌

Pegi je klinik cakp nk double comfirm pregnant..nnti dia suruh pi kencing nnti dia akn bagitahu result..kalau positif nnti dia akn bagi tarikh buat buku pink🤗

kalu klinik swasta 6minggu dah boleh scan cume antara nampak dengan tak nampak je..sis boleh cuba yang biase dulu

3y ago

oo ok ok terima kasih sis 😁

haah sis nmpk kantung je terima kasih sis pun sama semoga dipermudahkan segala urusan 😊

ckup 8mggu test skli lg n klau double line blh ke klinik untuk buka buku

alhamdulillah tadi saya scan 4w 4d da nampak kantung ☺️

3y ago

haah sis nampak kantung je terima kasih jgk sis 🥰 semoga dipermudahkan segala urusan sis 😇

Seeloknya g masa 8week tuk scan swasta

3y ago

insyaallah.. terima kasih sis 😁

tahniah..sia lewat period bpe hri dh..

3y ago

saya lewat dalam 4 hari then baru saya tergerak nak buat pregnancy test tu.. sebab period saya selama ni teratur je and tak pernah lewat..

Tahniah sis