5 week & 1 day insyaAllah

Assalamualaikum. Hanya nak bertanya pendapat dan pengalaman semua. Ikutkan period tracker sy dah 5 hari missed period. Hcg/upt test pun dah 3 kali buat and results double line (but the second line mmg samar² je). Ikut app ni dah masuk 5 minggu 1 hari (insyaAllah). Tadi check kt clinic, doctor suruh buat blood test. Result pun Samar² and nurse kata masih early and takleh confirm pregnant atau tak. And suruh tgk lg 3-4 hari if period takde buat test lg skali. Kemungkinan Sbb hormonal imbalance atau sebab lain. Ada sesiapa pernah jadi mcmni ke? #firstbaby insyaAllah

2 Balas

Inshaallah.. positif tu. Cuma sis kena tunggu about few weeks lagi untuk scan. akan lebih jelas n hormon lebih pekat jdi senang detect

5w mmg terlalu awal utk check. Selalu sy akn tunggu 6-7w utk check di klinik. Masa tu baru nmpk dgn jelas.