Naikkan HB dan Milk Booster

Saya baru beli campuran ni untuk naikkan HB dan jadikan sebagai milk booster.. Semuanya dari nasihat kawan2 yang pernah cuba. Ada kat dalam ni pernah cuba juga tak ?#firstbaby #1stimemom

Naikkan HB dan Milk Booster
18 Balas

Rumusan macam ini memang banyak diamalkan oleh Chinese family. Normally kita basuh, belah setengah dan keluarkan biji dalam kurma dan reneh dalam air selama 30 minit dan minum. Goji berries boleh ditambah dalam final 10 minutes. Disebabkan kurma dan longan dah manis, jarang tambah gula, tetapi ikut personal preference la. Confinement Chinese style juga amalkan setiap hari. Drink ini juga sesuai untuk sekeluaga, especially jikalau kurang bertenaga atau musim hujan.

2y ago

tq info sis

memang bagus, sy minum lebih kurang start masa 20w .. sampai menyusu baby masa tu still amalkan.. Anak pertama saya susukan sampai 2 tahun lebih.. sy ibu bekerja. boleh tambah gula batu untuk ada rasa sikit. Sedap je air ni. Harap2 anak kedua ni pun sama. aminn...

2y ago

Thanks sharinggg❤️

yang saya nampak dlm gmbr ada buah goji, kurma merah, dried longan. yang hitam tu apa ye? masak dgn air kosong saja ke? macam mana cara minum ye? saya pregnant 26 wks skrg

2y ago

Yg hitam tu black dates cina.

saya hanya amal kan minyak kelapa dara Alhamdulilah hb dan gula semua ok.. alahan pun kurang. sy dh amalkan dr ank no 1 smpai bunting ank no 6 skg tok nie.

Boleh amalkan ni utk penyusuan bayi juga. Saya rebus n letak dalam thermos. Minum panas atau sejuk..tp kalau ada asthma better minum panas2

Sis beli kt mana ya ni? Klu shoppe nk minta share link... Bru pregnant 1st trimester dah boleh consume ke?

Jadikan minuman harian pun ok. Beli kat kedai ubat cina😬 Rebus then minum suamsuam.

boleh toling belikan x..kat sini susah la..klau blh sis letak no fon ye nnti sy wsap😁

2y ago

Haah shopee pun banyak 😁

wow banyaknya .. saya beli yang siap dalam pek je. hehe

2y ago

Hahaha. Kann. Beli skli banyak senang tgh bpantang pn blh minum nti ❤️

yup memang berkesan utk sy. kulit pun pinkish je amalkan minum ni

2y ago

bila2 pun boleh tapi goji berry kena berpada2 la jgn byk. 5 biji sekali buat. tgok website ckp 10 biji tp xkn nk ambik 10 biji kan