angkat berat

Saya baru 8weeks dan 2hari ni agak sebok dengan majlis kenduri ruma mentua. Semalam cramp bhgian perut dan sakit bhgian pinggang. Harini pun sama. Sebbnya harini kemas dan angkat pnggan mangkuk kenduri semalam. Adakah bayi dalam kandungan ok?

24 Balas

masih awal.. kesian janin tu takut mengganggu perkembangan dia... baik awk g klinik.. n banyakkan rehat... 😊

5y ago

Huhu okay sis. Saya dah taubat buatbkerja2 hihi nak rehat je seharian ni. Nak pergi klinik tapi appointment hari selesa ni. Sakitnya pun dah kurang. Cuma bhgian pinggang je sakit lagi. Terima kasih sis

3 bulan kebawah kena banyak rest..sy dlu doktor suruh bedrest sbb penat sikit perut mesti sakit

Sya yg 6bulan nk masuk 7bulan ni pun doktor x bgi at kje berat siap pesN kat mak dgn suami

Jgn buat sis. Biar orang nak cakap malas ke apa janji anak kita selamat.

5y ago

Ohh yeke. Alahan saya pulak tak teruk. Minggu lepas seminggu tu je rasa pening kembong perut mual2. Pastu ni dah okay je. Cuma selera makan jela takde sngat. Saya ni duduk ruma mentua tu jadinya kene rajin 😂 kalau idok memang betol2 rrhat saya buat 🤣

Kandungan pertama ke? Kalau ya,elakkan kje berat sbb kita xtw sekuat mana rahim kita.

5y ago

Ye sis, Kandungan pertama. Itula saya taubat nak bagi rehat badan ni seharian.

Masih baru lg.. Baik prgi hospital ye sis... Jgn laa buat kerja berat sgt..

Ibu mengandung Tak ble angkat berat2 terutama sekali pada awal kehamilan.

Awal pregnant elok bykkan rehat. Jgn buat kerja berat.

Awal2 ni klu blh elakkan angkat benda2 berat..

elakkan b'lasak2 sis.. tgh br lg tu.. hrp2 xde ape2..

5y ago

Okay sis. Aminn... Terima kasih