MALAS MASAK

hi, Saya baru 7 weeks pregnant. tapi rasa malas sgt nak masak. Ada tips tak utk bg enjoy je masak? Sian asben balik kerja lapar makanan Tak terhidang lagi... mual pun teruk sgt sampai sehari tu makan bubur je. Saya lepas maghrib dah rasa penat sgt and tidur sampai subuh. Saya Tak cukup nutrien ke?

41 Balas

Terus terang kat husband cakap rasa tak larat. InshaaAllah dia faham mood orang mengandung ni pelik sikit. Hihi.

sy alahan tk thn bau masakan . jd sy amik kain spray myk wangi . lpstu ttup idung . masak kerana trpaksa

Saya pun mcm tu mula² malas nk masak nasib lah usben phm...dialah yg tolong masak...😊

Saya dah 4bulan xmasok dapur sis.. Sejenis xboleh bau minyak masak 😂😂

Sy stat masak balik bila dh 30w++ sblum tu mmg mkn lua atau husband masak 😅

Msk lah pe pon mls pon bgn msk lau mls sngt goreng je ayam huhu

Salam nak tanya kalau nak bersalin kat rumah je macam manaa yaaa

5y ago

Di malaysia xboleh bersalin kat rumah. Kalau nak bersalin kt rumah, luar negara je amalkan benda ni sbb bidan mereka bekejesama rapat dgn para doktor. Di malaysia belum tahap tu lagi. Bahaya sis. Better pergi hospital. Kita xtau kalau jenis kelahiran berisiko ni. Mmg masa scan checkup sume ok... Tp ad je yg masa bersalin tbe2 jantung baby drop (fetal distress), ad plak tbe2 bontot kuar dlu pdhal masa scan elok je. Ad juga kes yg bersalin elok je tp lepas tu awk tumpah darah. Haa mcm mana? Bila tumpah darah, kene immediately masuk beg darah tau... xleh delay2. So jadinua Jangan amek risiko please.

Sy takde alahan jd suka tak suka memg kena masak hari2 🤣

Sy plk preggy ank second ni terlebih rajin masak hihihi

Sy xmsuk dapo msa mabok. Mak je yg msak.