Pembawakkan?

Korang time pregnant pernah tak rasa malas nak mandi . Setiap kali nak mandi tu rasa sejukkk jeeee. Bukan takat malas mandi je semua kerja rasa malasssssss sgt 😂😂😂 sampai husband kata teruk betul kali ni dia punya pembawakkan 😂#ingintahu

42 Balas

btul.. first trimester tu mmg malasss sgt mandi.. bila nk mandi tu.. sejuk dia smpai ke otak. nk shampoo rambut tu aduhaii seminggu sekali ja. smpai ada yg ckp tu bukan sbb pembawakkan.. tu pemalas namanya.. 😭 sy bkn malas mandi cuma x tahu nk ckp camna.. tapi msuk trimester kedua slow slow hilang habit mls mandi tu.. skang alhamdulillah mandi 4 kali sehari.. shampoo pon selalu.. 🤣

Kalau pengalaman sy pula, first trimester mmg jadi pemalas. Mandi ok la xde sampai mls mandi. Cuma tang kemas2 rumah, masak tu ya ampunn.. bertangguh. Padahal before preggy helok je bersilat kat dapur masak2 bekal bagai.. trimester ptame mmg byk makan kat kedai je😅 skrg masuk trimester kedua dah gagah balik. Kemas rmh, ngemop lantai eh semua lah blh buat mcm biase dah.

normal sis,saya mula² lekat haritu gini jgk rasanya malas mandi😆tp sy ttc 12thn ank kedua ni sbnrnya dah redha alhamdulillah rezeki yg tak disangka² awal thn 2023 ni.mulanya hairan sgt² knp la aku mls sgt mndi ni padahal sblm ni tak gini😂skrg alhamdulillah dah ok..lemau tu perkara biasa,bed rest bnyk² sis insyaallah semoga dipermudahkan segala urusan ♥️

dia bukan apa malas nak mandi .hahahaha.. kalau sy pantang masuk bilik mandi mesti batuk & muntah . sampai kandungan 9 bulan pun masih sama . kalau nak mandi, mandi air suam.. tambah2 lgi musim hujan ni.. baruk terfikir nak mandi. tekak dh Mula loya, xsampai bilik mandi dh muntah / batuk..

Memang pembawakan juga tu awk, sy pun pregnancy yg kali ketiga ni teruk betul alahannya 🤣 Malas mandi, bdn lemau, tak larat, pening meloya, sakit kepala hari2, tak boleh lapar, asal lapar je jadi mcm tak cukup nafas mcm nak pitam 🥲

1y ago

Ooo sbb ada sejarah keguguran tu kot, sbb tu kena makan duphaston tu, ok awk mudah2an awk & baby sihat2 selalu, dan selamat melahirkan bila dah cukup bulan nnt 🤲🏻🥰

tgh alami skrg..kipas pon x suka pkai sgt..nsib baik musim hujan..xde la kejap bukak..kejap tutup kipas ..kepala cepat pening bila kne angin kipas..klau buat kje pulak klau pkse jd perut mcm cramp..betis pon rse mcm tu jgak..rse lelah sgt.mcm lepas marathon

setakat nie rajin mandi lagi sebb balik kerja badan rse melekit² tapiiii sejuk wehhhh mengiggil rse haaa... pregy kali nie rse ok skit setakat nie.. morning sickes pagi jee... pahtu leh mkn minum cm biasa... pregy sebelum nie teruk alahan smpai beranak.

alhamdulilah, ingatkan saya sorang je , nak mandi tu sy fikir panjang sbb badan sy skrng mudah sejuk, husband panas tapi sy always sejuk je. semalm sy taknak mandi husband takut saya tk mandi dia bawak pegi umah mertua sbb kat sana ade air panas hehehe

Hahahahaha saya dari awal preggy sampai sekarang dah masuk 6 bulan lebih ni . Masih malas . Lagi lagi mandi . Kalau bab masak ni masuk 5bulan dah rajin sikit sbb dah tak alah . Kalau tak tengok dapur pon tak nk 🤣🤣🤣

Pernah. masa 4 bulan terawal. nak gi dapur pun malas. apetah lg nak pergi bilik air mandi. 🤣 nak masakkan utk laki pun tak lalu sebab tak boleh bau barang² dapur. lepas 4 bulan tu mcm nak kembali normal tp tak sepenuhnya. 🤭🤭🤭