Assalamualaikum

Saya baru 6 week dan ada alahan muntah dan mual sepanjang hari, doktor sarankan minum susu tapi sebut susu Pon dah rasa mual..boleh x saya xminum susu? Ada effect x untuk kandungan?

5 Balas

samala saya tak boleh tengok susu langsung, tak boleh nak telan apa2 ubat, takboleh nak makan ayam, nasib baik boleh jugak minum air masak . spnjg 10 weeks ni susu sy xprnh sntuh, ubat lagila.

Kalau x minum susu , try consume ubat surbex calcium. Saya pon xboleh mnum susu, bgtau dkat doc, terus dia tukarkan ke ubat tu. Dlm ubat tu dah ada semua vitamin calcium mcm dalam susu

Makan/minum benda2 yg dtgkn khasiat selain susu byk je mknn/mnmn lain.

Wsalam blh minum masa dh hilang alahan.

sama la sis..xblh nk minum susu lagi² ubt.