Pregnant 6 bulan

Assalamualaikum .. sy nak tnye.. ade tak ibu2 pregnant da 6 bulan xminum susu? lau xminum susu ade effect tak kt baby..? ade x makanan lain or supplement /minuman yang boleh ganti dengan susu😊 mohon share mne2 ibu yang berpengalaman☺️ tq #pleasehelp #bantusharing #firstmom #firstbaby

11 Balas

saya pun tak minum susu perut dah 6bulan, saya just consume pil kalsium obical ja everyday. alhamdulillah so far okay, takda nak sakit badan sangat. baby pun sihat, perkembangan baby pun normal.

Saya dah 6 bulan and tak minum susu. Saya makan pil obical everyday. Dietitian kata itu pun dah cukup. Alhamdulillah buat details scan semalam semua nya okay 👍🏻

2y ago

Makan sehari sebiji je. Jangan makan sekali dgn zincofer/iberet/obimin/maltofer tu. Kena asing asing. Okay je, nurse and dr sendiri yg suggest saya ambil.

saya minum Susu kambing sbb Hb low , macam ketagih pulak bila tk minum 😅. normal tk minum pun tkpe janji awal ganti dgn ape2 makanan yg ade kandungan kalsium tinggi

saya pun dh 6 bulan tapi x minum susu😅😅 tapi nursr cakap kalau xlwh minum susu hamil tu kita boleh minum fresh milk..susu coklàt ke strawberry ke..

sye mnum susu seminggu atau duaminggu sekali. xboleh telan. kalau mnum muntah teruk. tu pon sye mnum susu perisa je 😅

sama lah xleh telan susu tu rasa ori betul dri tetek lembu,saya amalkan shaklee esp je itupon sbb saya gdm...

Saya dah lama stop minum susu. Tu pun stop sebab saya alah susu. Saya amalkan buah and folic acid sahaja

Sye tak minum susu, makan prenatal vit da cukup. Doc kate susu tu milk je tak semestinya kena minum

Awk ambil obical je sy pon selalu lupa nak minum susu

Kita x minum susu. Ambik PROSCAL je.