Bersin

Saya baru 5weeks pregnant. Kalau bersin mesti kuat & kerap. Risau ada effect pada perut & bby. Sbb bby masih lembut & kecil lagi. Sbb bila bersin impact ke perut. Rasa2 ada effect tak?

2 Balas

Dont worry mommy, babies are often more stronger than we think they are. Saya dulu masa awal2 pregnant siap buat aktiviti lasak lompat2 main badminton dll alhamdulillah ok, baby ok..tapi masa tu tak tau saya pregnant.. Sneezing is ok tak effect pun baby dalam perut puan 😊

5y ago

Samelah. Saya siap skipping. Jump hari2. Sehari 2x plak tu exercise. Padahal dlm tu ada org. Haha. Bila scan dh 10w! Kuatnya anak aku. 🤣🤣

Jgn risau awk, xde effect pun kt bby. Lumrah manusia bersin tu, xkan nak ditahan pula ye 🤭