tak ada alah

saya baru 5 weeks boleh disarankan puasa ke

8 Balas

Tak disarankan puasa. Sy masa anak 1st dulu masa bulan puasa baru 7 ke 8 Minggu.. Dr tak bagi sy puasa. Ni kali ke 2 pun sy tak puasa. Tak mampu sangat yg no2 ni, tahap lapar tu macam tak makan seharian sampai meleleh air liur, padahal baru ja lepas makan 2jam yg lalu.

3mo ago

Yaa betui... Sebab kandungan awai lagi. 😅

sy pon bru 5w pkl4 td dh buka sb rasa ketar2 dh.. jgn tinggal trus puasa niat n puasa la pg tu..xlarat buka..mcm sy bru lps gugur aritu risau bby xberkembang tp sy try jgk puasa xlarat buka

Saya pun br 5 minggu lebih & pernah ada sejarah keguguran. Ada buat pemeriksaan minggu lepas & doktor tak galakkan saya utk berpuasa. Bergantung pada keadaan masing2 ya 😊

Sy 6week harini try puasa tp dlm pukul 3 perut dh mencucuk2 sy terus berbuka boleh try dlu sis klu xok terus brbuka jgn tangguh2

saya pun takda alahan. now 5w5d, alhamdulillah semalam puasa masih terkawal lg. kdg lupa kitonyo ngandung hehe

ya bersahur dan puasa dahulu. kalau bdn rasa xsedap lps beberapa jam..baru berbuka. jgn terus tak puasa.

Saya bru 6 week memang xleh puasa sbb selang 3 jam lapar yg amat sgt

3mo ago

Alah xde lagi. Harap kita xde apa amin

Hi akak, hari ni sy try lah puasa, sy pun baru 5w