Makanan 1st trimister

Saya baru 5 minggu pregnant, nasi susah nak makan. Mulut pahit je. Saya cuma okay kalau makan mi2, gula2. Lepas tu kalau makan roti ni selera sangat. Tapi taklah selalu, dalam 3 4 hari saya makan 1 utk isi perut yg tak boleh makan nasi. Bila time saya tak boleh makan nasi, saya makan roti ni. Ok ke? Ada bahaya apa2 ke kalau kerap makan roti? Sebab saya belum buka buku pink, doc suggest lepas 8 week baru buka. Ada kacau kandungan gula dan darah ke nanti ye? #pleasehelp #firstmom #ingintahu #seriusnanya #firstbaby #bantusharing

Makanan 1st trimister
20 Balas

Saya pon trim1 makan roti biskut kurma coklat, susu HL dgn air oren, nasik tak lalu mai sekarang terlebih lalu, saya dh 37w1d lalu makan tp sakit bawah perut dgn ari2, sebelum ni 47kg sekarang 53kg

9mo ago

boleh lah cuba beli biskut oat ke kan lepas ni. masih trcari2 lg apa yg boleh makan apa yg tak boleh nak telan.