Makanan 1st trimister

Saya baru 5 minggu pregnant, nasi susah nak makan. Mulut pahit je. Saya cuma okay kalau makan mi2, gula2. Lepas tu kalau makan roti ni selera sangat. Tapi taklah selalu, dalam 3 4 hari saya makan 1 utk isi perut yg tak boleh makan nasi. Bila time saya tak boleh makan nasi, saya makan roti ni. Ok ke? Ada bahaya apa2 ke kalau kerap makan roti? Sebab saya belum buka buku pink, doc suggest lepas 8 week baru buka. Ada kacau kandungan gula dan darah ke nanti ye? #pleasehelp #firstmom #ingintahu #seriusnanya #firstbaby #bantusharing

Makanan 1st trimister
20 Balas

okay je sis..mcm saya trim pertama nasi taksentuh langsung.mkn mee dgn roti atau buah, ini pun kuantiti sikit je. skg dah scond trim. semua balun🤣

9mo ago

tulah, nasi tu rasa tak sdap betul. hahahah!

saya dari awal pregnant sampai 3bulan nak masuk 4bulan mmg roti jagung dengan twitties je boleh masuk sampai berat turun nasi mmg tkboleh masuk langsung 🤣

9mo ago

nak buat macam mana kan, bukan saja2 taknak makan lain. sy tiap hari masak tapi tak boleh nak telan. mgkin kena tukar org lain masakkan 🤣

Makan je sis asalkan kenyang. Tp folic acid jgn tggl tu je. Dlu sy muntah teruk smpai folic acid pn ad termiss huhuh dugaan kan

9mo ago

ikut time. Setiap hri perlu ambil. Klau sy Misi suggest ambil pagi lepas bangun dri tidur ketika perut kosong. acid folid baik untuk perkembangan baby. jgn tinggal ☺️

saya dh 9 mggu pun boleh terima makan nasi...hahhaha.. mkn jelah apa² asalkan makan.. xmkn nnti masuk angin, lagi teruk..

9mo ago

baik, trima kasihhh

inti dia gula puan.. try la test gula dlm darah puan dulu ok tak? org mengandung ni senang gdm.

Saya plk kuat makan jaa 🤣 semua boleh jaa sumbat 😂

sy alahan smpai skrg dah 15 minggu. apa nak buat ea

stop process food pls. kesian pada bayi Dan usus anda.

9mo ago

kalau lah tahu kita mmg nak makan makanan yg sihat jugak 🥲

Mkan ja sis ,asid folic jgn lupa makan ..

Boleh