Makanan 1st trimister

Saya baru 5 minggu pregnant, nasi susah nak makan. Mulut pahit je. Saya cuma okay kalau makan mi2, gula2. Lepas tu kalau makan roti ni selera sangat. Tapi taklah selalu, dalam 3 4 hari saya makan 1 utk isi perut yg tak boleh makan nasi. Bila time saya tak boleh makan nasi, saya makan roti ni. Ok ke? Ada bahaya apa2 ke kalau kerap makan roti? Sebab saya belum buka buku pink, doc suggest lepas 8 week baru buka. Ada kacau kandungan gula dan darah ke nanti ye? #pleasehelp #firstmom #ingintahu #seriusnanya #firstbaby #bantusharing

Makanan 1st trimister
20 Balas

saya suka mkn roti coklat roti jagung xleh msuk pahit mulut lepastu amalkan oat coklat tpi nasi kene mkn juga sis sy sllu mkn lpstu baring alhamdulillah jrg munth 😅

9mo ago

sama mcm saya awakk. sebulan lebih jugak saya mcm nih.. Alhamdulillah masuk 2nd trimester dah ok semula selera mkn sayaa. hehee