Baby kuu..

Saya baru 26 weeks and berat baby dah 1kg. Doc ckp ada tendency untuk baby besar. Should i be worried? ☹️

13 Balas

sis ade mkn mnis2 x bnyk2...Sb tkt bby besar..Mcm sye hritu 28w dh 2.5Kg xslap..Lbh besar sb tgk2 sngkut gdm tme preggy..Tu lah smpai lahir besar

Tu anggaran je sis..nnt gi scan lg akan brubah2..aritu sya 34 weeks dokt scan 3kg.. Dokt kata uishh besar tp scan 35 weeks tgk balik 2.4kg je

It was just a tendency.. jg pemakanan.. sy 28w 1.4kg, last checkup 33w, 2.1kg.. doc xkata apa pun, just normal.. kwn sy 36w dh 3.2kg..

saya scan 28 weeks. 1.2 kg. tp skrang dh 36weeks lebih. baru 2.5kg. takdelah besar sangat. hehe. kalau blh jgn minum susu banyak sangat.

5y ago

susu blh buat bbyq besar ke sis

Sy scan 26w dlu 690g je,doc ckp agak kecil tp boleh consider normal.mgu ni kna scan 28w lagi, harap² la smpi sekilo.😔

26 week kene sepatutnya bwh 1kg sis 😅 dlm 800 gram gitu. Sy 29 week 1.3 baru.sis ada mkn manis2 ke?

sy masa 28w berat baby 1.2 kg.. alhamdulillah lahir dlm 3.06kg.. just kurangkn mknn manis kot 😊

Sama macam sy first pregnn dulu . Kna cntrol makn . .sy siap kna jumpa dr pakar pemknn lg 😂

Saya 28 weeks 1.9kg now 35 weeks already masa check 33 weeks bby da 3.2kg

Kena control sis,kalau x awal minum air gula & cepat buat bsp..😅