Muntah2 13weeks++

Hi, saya baru 13weeks, sepatutnya loya2 dah makin kurang.. tapi saya rasa makin teruk, belah pagi saje saya 4kalj muntah2.. minum air masak pun keluar semula, sampai tak larat rasa badan. Ada tips tak untuk kurangkan muntah2.. 😔

2 Balas

jangan minum air masak . saya macam tulah kena masa awal kandungan sampailah 3 bulan kandungan baru stop alahan tu . saya cuma minum air Sunquick tanpa gula . makan pon minum air Sunquick . kalau dari segi makan pula jangan banyk² sangat . makan dengan kerap tapi kuantiti makan tu jaga . banyakkan makan buah-buahan . kalau nak makan ubat merah tu makan pada waktu malam tapi minum dengan air sunquick tanpa gula .

biasa sis , saya pun macam tu . dulu pregnnt ank petama tak alah mcm ni , ank kedua ni alah teruk . minum air masak pun muntah , pergila klinik tanya ubat tahan muntah . saya dlu pergi cek diorang bagi ubat tahan muntah . rehat bagi cukup okey ?